Καλύβες

Οι Καλύβες είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό στην περιοχή του Αποκόρωνα Χανίων, χτισμένο στον κόλπο της Σούδας, 19 χλμ ανατολικά από τα Χανιά.
Eίναι μια από τις περιοχές στη χερσόνησο Δράπανο, μαζί με την Αλμυρίδα και την Πλάκα που φημίζονται για τις όμορφες παραλίες τους, αλλά και την έντονη οικιστική τους ανάπτυξη.

Oι  Καλύβες έχουν αναπτυγμένη τουριστική υποδομή με αρκετά μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, πολλές ταβέρνες, καταστήματα, καφετέριες καθώς και τράπεζες, ταχυδρομείο, φαρμακεία και ιατρείο. Eίναι ιδανικές για όσους επιθυμούν να κάνουν ήρεμες διακοπές σε ένα οργανωμένο θέρετρο της Κρήτης, χωρίς ωστόσο να βρίσκονται σε ένα πολυσύχναστο και πολύβουο μέρος. Iδανικές για οικογένειες που θέλουν να ξεκουραστούν και να αφήσουν τα παιδιά τους να παίξουν στην παραλία άφοβα.

  • 127
  • Irene
  • Kalives
  • Kalives_sunset
  • Kalyves_river
  • Sailing_at_kalives
  • Sunset

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα που έχουν οι Καλύβες είναι ότι βρίσκονται κοντά στα Χανιά, που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε τις μέρες των διακοπών σας, όχι μόνο για τα πολλά αξιοθέατα τους αλλά και για τη διασκέδαση που προσφέρουν.  
Εκτός από την Απτέρα και το Castello Apicorono, άλλα αξιοθέατα της περιοχής είναι:
- Το φρούριο Ιτζεδίν στο Καλάμι.
- Ο Κούμος, ένα συγκρότημα από πετρόκτιστα κτίρια που αναδεικνύουν την παράδοση της περιοχής.
- Οι πηγές του Στύλου.
- Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο κέντρο του χωριού. Γιορτάζει 26 Ιουλίου.
- Βυζαντινές εκκλησίες όπως του Αγίου Ιωάννη του Ριγολόγου στην περιοχή Πλατανάκια (δίπλα στον ποταμό Κοιλιάρη) σε ένα υπέροχο τοπίο,  και μονές στην ευρύτερη περιοχή όπως η μονή του Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι.
- Κοντινά χωριά όπως οι Αρμένοι, με τα τεράστια πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά, το χωριό Σαμωνάς και το διατηρητέο χωριό Μαχαίροι, με τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια.
- Ο παλιός νερόμυλος που κατασκευάστηκε από τους Ενετούς, και το 1928 ηλεκτροδότησε το χωριό, πριν ακόμα ηλεκτροδοτηθούν τα Χανιά!!!
- Πολεμικό υλικό του Β' Παγκόσμιου Πολέμου στο γραφικό λιμανάκι.
 

 

Back to top