Χανιά

Τα Χανιά είναι παραλιακή πόλη της βορειοδυτικής Κρήτης, ένας από τους σημαντικότερους λιμένες της, και πρωτεύουσα του νομού Χανίων.
Καταλαμβάνει έκταση περίπου δεκατριών τετραγωνικών χιλιομέτρων και, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, έχει πληθυσμό 84.527 κατοίκων.

Περισσότερα...

Καλύβες

Οι Καλύβες είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό στην περιοχή του Αποκόρωνα Χανίων, χτισμένο στον κόλπο της Σούδας, 19 χλμ ανατολικά από τα Χανιά.
Eίναι μια από τις περιοχές στη χερσόνησο Δράπανο, μαζί με την Αλμυρίδα και την Πλάκα που φημίζονται για τις όμορφες παραλίες τους, αλλά και την έντονη οικιστική τους ανάπτυξη.

Περισσότερα...

Φραγκοκάστελο

Το Φραγκοκάστελλο είναι μεσαιωνικό κάστρο που βρίσκεται στη νότια ακτή της Κρήτης, περίπου 12 χιλιόμετρα ανατολικά της Χώρας Σφακίων, εντός του νομού Χανίων.
Σύμφωνα με βενετικά αρχεία, το κάστρο χτίστηκε στο διάστημα 1371-74 από τους Βενετούς, κυρίαρχους τότε του νησιού της Κρήτης, με σκοπό την προστασίααπό τους πειρατές αλλά και από τους συχνά εξεγερμένους Σφακιανούς.

Περισσότερα...

Γραμβούσα - Μπάλος

Η παραλία του Μπάλου και το νησί Γραμβούσα βρίσκονται στο βορειοδυτικότερο άκρο της Κρήτης, στο νομό Χανίων.

Μπάλος είναι η εξωτική παραλία-λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται μεταξύ της χερσονήσου της Γραμβούσας και του ακρωτηρίου Τηγάνι , και Γραμβούσα (Ήμερη Γραμβούσα) , το ένα απο τα δύο νησιά ακριβώς απέναντι απο την λιμνοθάλασσα του Μπάλου, ενώ λίγο βορειότερα βρίσκεται το δεύτερο νησί, η Άγρια Γραμβούσα.

Περισσότερα...

Ελαφονήσι

Το Ελαφονήσι (Ελαφόνησος για πολλούς), βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων της Κρήτης και είναι κάτι μεταξύ νησιού και χερσονήσου, διότι, για να πάτε θα χρειαστεί να περπατήσετε μέσα στο νερό. Τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και προστατευόμενη περιοχή Natura.

Περισσότερα...

Βοτανικό πάρκο Κρήτης

botanik park

Μια έκταση διακοσίων περίπου στρεμμάτων σας περιμένει να γνωρίσετε φρουτόδεντρα από όλο τον κόσμο, βότανα, φαρμακευτικά αλλά και καλλωπιστικά φυτά σε ένα πάρκο αλλιώτικο, όπου η διαμόρφωση του εδάφους και το μικροκλίμα της περιοχής το καθιστούν παράδεισο για εκατοντάδες φυτά και ζώα!

Περισσότερα...

Φαράγγι της Σαμαριάς

Το Φαράγγι της Σαμαριάς βρίσκεται στην Κρήτη, στο νότιο τμήμα του νομού Χανίων. Με μήκος 18 χλμ, είναι ίσως το μεγαλύτερο φαράγγι στην Ευρώπη μετά το φαράγγι Verdon στη Γαλλία. Πρόκειται για ένα Εθνικό Πάρκο της Ελλάδα το 1962 και είναι το σπίτι για πολλά ενδημικά είδη πουλιών και ζώων, το πιο διάσημο από τα οποία είναι ο κρητικός αίγαγρος γνωστός ως Κρι-Κρι.

Περισσότερα...

Αργυρούπολη

 Γραφικό παραδοσιακό χωριό βρίσκεται 27 χλμ. ΝΔ της πόλης του Ρεθύμνου σε μία καταπράσινη περιοχή, χτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας Λάππας.
Η τοποθεσία των πηγών, με την πυκνή βλάστηση, τους μικρούς καταρράκτες και τους αιωνόβιους πλατάνους, το σπήλαιο και το παρεκκλήσι αξίζουν ν’ αφιερώσετε μία ημέρα επίσκεψης.

Περισσότερα...

Φαιστός

Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, σε απόσταση 62 χιλιομέτρων, σε υψόμετρο 100 μέτρων. Οικονομικό, διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο Υπό τον έλεγχο της Φαιστού βρίσκονταν τα αρχαία λιμάνια των Ματάλων και του Κομμού Η πρώτη αναφορά στην Φαιστό γίνεται από τον Όμηρο στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια, όπου μνημονεύει την Φαιστό στον κατάλογο των πόλεων που συμμετείχαν στον Τρωικό πόλεμο . Στη Φαιστό η μινωική εποχή αρχίζει το 2.600 π. Χ.

Περισσότερα...

Μαργαρίτες

Είναι ένα μικρό χωριό που είναι γνωστό για την αγγειοπλαστική του. Τα δοχεία είναι χειροποίητα με τεχνικές που χρησιμοποιούνταν από πολύ παλιά. Μικρά μαγαζάκια του χωριού πωλούν σκεύη όλων των ειδών.
Με μία βόλτα στο χωριό μπορεί κανείς να θαυμάσει τις βαριές σκαλιστές περίτεχνες πόρτες και τους τοίχους που χρονολογούνται από την ενετική εποχή.

Περισσότερα...
Back to top